Провідні будівельні компанії за власний кошт обладнали приміщення під тимчасовий шпиталь – впорались за 2,5 тижні. Він здається у експлуатацію поетапно. Сьогодні відкрили приміщення ще на 130 резервних ліжок. Те, що було відкрито напередодні,- на 50 ліжок – вже заповнене. У критичній ситуації, що виникла у Львові з місцями у лікарнях для хворих на коронавірус, на допомогу містянам прийшов небайдужий бізнес.

На заклик генерального директора Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги (ЛКЛШМД) Олега Самчука долучитись до облаштування додаткового шпиталю для пацієнтів, уражених COVID-19, відгукнулись 7 будівельних компаній. Під шпиталь переобладнали приміщення Львівського медичного коледжу, який розташований на території ЛКЛШМД.

Будівельні компанії провели відновлювальні роботи в актовій залі коледжу – це приміщення має площу близько 500 кв. м.

«Всі роботи велись за власний кошт. Ми відремонтували 500 кв. метрів площі за 2,5 тижні. Працювали цілодобово, як солдати на війні, намагалися зробити якнайкраще, всі були дуже вмотивовані,- розповідає президент Корпорації Нерухомості РІЕЛ Ростислав Мельник.

Не зрозуміло, чому це не могла заздалегідь зробити держава – кошти цілком підйомні для бюджету».

За словами гендиректора ЛКЛШМД Олега Самчука, зараз готові до прийому пацієнтів ще 130 ліжок. А за декілька днів буде повністю відкрито тимчасовий шпиталь на 350 ліжок.

«Важливо, що зал, відкритий сьогодні, облаштований згідно з вимогами МОЗ і тут є все необхідне від медикаментів до технічного забезпечення: рентгени, ультразвукове обладнання для обстеження легень і серця, монітори, перфузори тощо», – відмітив Самчук.

«Прикро, але в Україні у боротьбі з коронавірусною бідою люди можуть розраховувати лише на себе – міністри, депутати, взагалі центральна влада не включається в процес.
Хворі виживають не завдяки політикам, котрі зараз продовжують свої кампанії та з’ясовують, хто з них кращий, – а завдяки героїчним зусиллям медиків та небайдужим людям, – акцентував увагу Ростислав Мельник.

Жоден адекватний та відповідальний бізнес не може стояти осторонь такої біди, коли під загрозою опиняється майже кожен українець. Це надзвичайно сильна мотивація. Разом з тим, дуже хотілося б побажати нам всім, аби всі ці місця, які готуються у шпиталі, не знадобились, і всі залишалися здоровими».

Цей шпиталь у Львові стане найбільшим в Україні лікувальним закладом для коронавірусних хворих.