Можливість вчитися та розвиватися без зайвих думок про гроші й отримати роботу за фахом після закінчення вишу: Корпорація Нерухомості РІЕЛ призначила двом студентам Інституту будівництва та інженерії довкілля щомісячні стипендії. Фінансова підтримка кращих – це лише перші кроки в рамках Меморандуму про співпрацю Корпорації з Національним університетом «Львівська політехніка».

Партнерство навчального закладу й бізнесу допоможе студентам краще розуміти свій фах та будівельний бізнес, отримувати фінансові вигоди і в майбутньому стати висококласними спеціалістами. Корпорація підтримуватиме найцікавіші проекти та ініціативи, а спільно з Університетом РІЕЛ працюватиме над проектами профорієнтації в школах. Наразі основними завданнями компанія бачить винагороди та стипендії і виробничу практику на будівництві.

– Ми хочемо, щоб студенти постійно вивчали сучасні технології та методи. Ми плануємо надати їм ті знання, які вони не отримали в університеті та закріпити на практиці ті, що вони вже мають. Якщо вони добре навчатимуться та розумітимуть процес, після закінчення вишу їм не доведеться працювати не за фахом чи їхати закордон на заробітки. А ми своєю чергою матимемо класних фахівців та будуватимемо круті продукти, – розповідає президент КН РІЕЛ Ростислав Мельник.

Та проходити практику в цій компанії зможе не кожен, РІЕЛ відбиратимуть лише тих, хто прагне працювати у команді та досягати успіху своїми зусиллями. Ті ж критерії стосуються у стипендіатів, фінансову підтримку отримали студенти, що не лише відзначилися хорошими оцінками, а й уміють виявити ініціативу та досягати успіху. Для самих студентів стипендія стала ще одним поштовхом будувати свою кар’єру. Один зі стипендіатів РІЕЛ, студент третього курсу Інституту будівництва та інженерії довкілля Юрій Тринога, розповідає:

– Для мене це сильний стимул продовжувати вчитися на відмінно, розвиватися та отримати хорошу роботу в одній з компаній. Бажано в компанії РІЕЛ.

А для керівництва Інституту співпраця з Корпорацією Нерухомості РІЕЛ – це можливість надати своїм учням повну освіту й навчити їх не лише теорії, а й сучасній практиці.

– РІЕЛ готові брати студентів на реальні об’єкти й разом з ними втілювати у життя нові проекти, і для нас це дуже цінно. Адже у цьому світі неможливо підготувати кваліфікованого спеціаліста виключно у стінах вишу,– розповідає директор Інституту будівництва та інженерії довкілля Зіновій Бліхарський.

Стипендія студентам від Корпорації РІЕЛ стала першим етапом співпраці, надалі Львівська політехніка спільно з компанією планують проводити ще більше заходів та заохочень для того, щоб зацікавити вступників, підтримати студентів і випускників будівельних спеціальностей.