Благодійний фонд Ростислава Мельника вже третій рік поспіль опікується добровольчим батальйоном особливого призначення “Львів”.

Батальйон був створений у квітні 2014 року, як підрозділ міліції, для забезпечення охорони порядку. А вже за кілька місяців його бійці прийняли присягу та відправилися у зону АТО захищати Батьківщину. На той момент, належного екіпірування не було. Тож допомагати військовим взявся Благодійний фонд Ростислава Мельника.

“В липні ми зустрілися з Валерієм Середою, який був генералом, який був координатором цього батальйону. Він помагав в навчанні цих добровольців. Тренував їх і допомагав його скомплектувати. Ми з ним проговорили які є проблемні питання і почали монотонну співпрацю з батальйоном. Купили спочатку дві машини, потім ще дві машини, потім швидку треба було. Тобто, ми помагали, намагалися зробити так, щоб забезпечити їхню нормальну боєздатність там на сході”, – зазначив меценат, засновник благодійного фонду Ростислав Мельник.

Загалом, за час конфлікту на сході країни, фонд Ростислава Мельника, придбав для батальйону “Львів” 19 броньованих авто, забезпечив їх паливно-мастильними матеріалами. За кошти фонду придбали броньований і переобладнаний в карету швидкої допомоги всюдихід. Також військовим відправлялася провізія та медикаменти.

На сьогодні багато транспортних одиниць обслуговується за сприянням фонду. Хлопці на цих машинах виконують свої службові обов’язки там на сході України. Це різний був транспорт: і вантажний, і броньовані джипи, це і автобус, і мікроавтобус, – начальник Нацполіції у Львівській області Валерій Середа.

Нині фонд допомагає пораненим бійцям відновлювати своє здоров’я в реабілітаційному центрі “Модричі” на Львівщині. А також організовує відпочинок для сімей учасників АТО у відпочинково-оздоровчому комплексі “Вернигора”.

За словами Валерія Середи, у 2016 році близько 250 дітей поїхали на відпочинок в Угорщину. Дбають у фонді і про волонтерський рух у Львові. Небайдужих забезпечують транспортом та пальним для поїздок у зону АТО.